Treplanke 2021.jpg

Årets artister er:

The Midnight Hour Band          Samfunnshuset torsdag 21:30 

TMHB (2).jpg

 

The Midnight Hour Band er et lokalt band fra Smøla.

Bandets motto må være å bringe Smøla-soul til folket! Bandet består av seks stykk smølværinger og tre i fra Kristiansund. Oppstart i 2012 gjør at bandet kan kalle seg nystarta, men medlemmene skilter med solid erfaring hver på sin kant eller sammen i andre formasjoner.

Skikkelig trøkk leveres av våre vokalister Sølvi Tollefsen og Lilly Lura, Asgeir Gjøstøl på vokal/keyboard, Vegard Gjøstøl på trommer/perkusjon, Svein Klepp på bass, Gunnar Nordheim på gitar, Kjersti Andersen på trombone ,Yann Fabri på tenorsaksofon og Rune Naas på trompet.Aldersspennet blant medlemmene på nesten 40 år hindrer ikke felles fascinasjon for et stort knippe Bluesbrothers- låter (vi har et eget show med disse), Stevie Wonder, Ray Charles, Santana og mye annet med fet lyd, heftige rytmer og potensiale for bakoversveis. Vi lover at vårt repertoir tiner opp de fleste.

Smøla-soul til folket!

https://www.facebook.com/The-Midnight-Hour-Band-525230567509728

Søvestkuling Bluesband m/gjester Samfunnshuset fredag kveld kl. 21:30

 

 

 

Bandet er i utgangspunktet fra Aure/Tustna, men årets sammensetning er av en lett blanding med erfarne musikere og yngre krefter fra Nordmøre som vil ta dere med på en reise gjennom diverse blå toner :)

Bandet består av:

Liddvar Hannasvik, Gitar og Vokal

Svein Klepp, Bass

Gøsta Lindh, Trommer

Martyna Zymanska, Gitar

Elisabeth Torstuen, Vokal

Søvestkuling BB.jpg

Nidaros Blueskompani  Samfunnshuset fredag kveld kl. 23:30 

Nidaros Blueskompani ble startet i 2017 av Geir Engen Hansen, Arne Skognes og Hans Jørgen Gerhardsen. Hver for seg har de mange års erfaring fra de norske bluesscenene rundt om i landet og nå fikk de en mulighet til å spille sammen, alle tre.

Det var egentlig meningen at dette bare skulle være et festivalprosjekt for Nidaros Bluesfestival, men etter en jobb der våren 2017, fant de ut at dette var såpass morsomt at de ville fortsette samarbeidet. På ’17 utgaven av Nidaros Bluesfestival hadde de med Jan Inge Tjørhom på bass og Vegar Lien Bjerkan på piano, men i og med at disse har såpass mange reisedøgn med andre prosjekter så ble det til at Morten Eggen kom inn på bass og Karsten Skarphol på piano.

Vokalist Geir Engen Hansen har en fortid som vokalist i Blues Medicine som var veldig aktive på ’90 tallet med jobber rundt om i hele Norge. Fra Narvik i nord til Kristiansand i sør. Geir var en tid leder og ansatt i Trondheim Bluesklubb og var med å starte Norsk Bluesunion i ’97. Hans andre musikalske hjertebarn er duoen Dockery Dawgs som har hele fire cd-utgivelser bak seg, fra 2002 til 2017. Som blues/ soulvokalist har han holdt på siden 1991.

 

Gitarist Hans Jørgen Gerhardsen har spilt gitar siden han var en liten tass i Trondheim. Etter gymnas/ yrkesskole ble det Trøndertun som ble hans hjem. Der lærte han virkelig å spille gitar og lærte og utforske gitarens vidunderlige verden. Hans Jørgen ble kjent med Geir på ’90 tallet. Geir hadde Blues Medicine og Hans Jørgen spilte i Bald’n Hairy og spilte partyblues. Hans Jørgen har også fartet rundt i landet med sin kone, Helene, i duoen To Blå i mange år. I tillegg til To Blå har Hans Jørgen vært innom Trondheim Storband, Mr. Hansen Bluesband og mange fler.

Arne Skognes er en allsidig kar og har i mange år vært et kjent navn i trøndersk, og norsk blues. Han har vært over hele fjøla med Jolly Jumper & Big Moe’s Jimbo Jambo Band, spilt mange konserter med selveste Reidar Larsen og Tora og en hel haug med andre som er for mange til å nevne alle. Geir har i mange år villet spille sammen med Arne og dette ble deres sjanse, et festivalband ved navn; Nidaros Blueskompani.

 

Et annet meget kjent navn for de fleste blueselskere i Norge er Morten Eggen. Han spilte i mange år (og spiller) sammen med sambygdingen Geir Rune Engan i GR Engan & The Pub og Black Cat Bones. Han spiller også sammen med Hans Bollandsås. Han er i tillegg bassist når Flåartistene har juleshow i hjembygda før jul.

 

Det mest uskrevne bluesbladet i Kompaniet er pianist Karsten Skarphol. Dvs, for bluesverden er han relativt ubeskrevet, men for musikkverden ellers er han et navn mange kjenner. Han har siden starten av ’80 tallet holdt på med musikk og underholdning. Revyer, teater, musikaler, danseband, showband osv. Det er ikke den sjanger han ikke har vært borti, kanskje utenom Raveparties. Av kjente band han har vært med er Trio Bravo, Trønderkaillan. Kanskje det kommer en musikalsk overraskelse fra denne karen utover kvelden??

Musikkstilen til Nidaros Blueskompani er vel lettest å kalle tradblues, boogiewoogie, partyblues eller noe i den gata. Noen selvlagede låter skrevet av Geir Engen Hansen er inne i blant låter fra storheter som Muddy Waters, Mojo Blues Band, Big Joe Turner, Willie Dixon, Delbert McClinton, Sven Zetterberg, Anson Funderburgh feat. Sam Myers, bl.a.

Sammen er denne spilleglade, publikumsvennlige og dyktige gjengen dynamitt. Bluesen disse spiller leveres med dansefot og et fryktelig humør. Ja, fryktelig GODT humør altså.

Etter debuten på Nidaros Bluesfestival i 2017 ble følgende sagt om bandet:

Publikum ble tatt på senga av det de fikk høre. Stemningen gikk rett i taket og forble der gjennom konserten. Fengende, fartsfylt og publikumsvennlig partyblues levert av særdeles dyktige musikere.

Etter konserten ved Lillehammer Mikrobryggeri i 2019 ble det konstatert:

Vi har det sååååå fint på eftdasbluesen! Dette gir ny, fin energi! Nidaros Blueskompani er et nytt og flott bekjentskap!

 

Dette vil bli en fantastisk blueskonsert/kveld med et av de beste bandene på publikumskontakt, partyfaktor, spilleglede og showmanship.

https://www.facebook.com/blueskompaniet/

Nidaros Blueskompani (2).jpg
poten.jpg

 

 

Stein Stokke & The Engine  Samfunnshuset lørdag kveld kl. 21:30

 

 

 

 

 

 

 

 

Stein Stokke & The Engine 

De slapp sitt kritikerroste album “My own way out” 12. mars i år. Nå er endelig sjansen her til å høre alle albumets låter pluss en god del andre, høre bandets nye gitarist Trond Eliassen og albumets korist Åshild Pettersen, og samtidig få kjøpt signert CD. En helt ny låt om koronasituasjonen får man også høre.

Stein Stokke & The Engine er en velsmurt "bluesmaskin" satt sammen av svært garvede musikere.
Bandets nye album er at produktet av mange års spilling og tekster basert på et levd liv. Alle sanger, unattt en, er skrevet og komponert av Stein Stokke.
Albumet har fått meget gode kritiker rundt i verden, og spilles jevnlig på en mengde radiostasjoner på begge sider av verdenshavene.

Med eget materiale, skjeve groove, sjelfull råskap og gode historier, er det alltid duket for en herlig musikalsk opplevelse.
Bandet har bak seg en mengde suksessfulle konserter hos bluesklubber og festivaler!


Stein Stokke har drevet med musikk siden 60-tallet, og har gjennom flere tiår etablert seg som en markant bluesartist, velkjent for sin rå og kraftige, samtidig sjelfulle stemme, og sitt personlige munnspilluttrykk. Han er vel den eneste som også trakterer baryton (euphonium) i et bluesband :-)
Inspirert av et vell av musikere som deltabluesen til Tommy Johnson, råheten til Howlin’ Wolf, munnspillet til Little Walter og Sonny Boy Williamson, og de soulfulle Little Milton og Ruth Brown, skriver Stein de aller fleste tekster og melodier selv med røttene dypt forankret i bluesens næringsrike jordsmonn. Noen av hans tekster er sågar blitt gjengitt i tidsskrifter, og han er kjent for å krydre sine konserter med kjappe replikker og gode historier omkring låtene.
Stein har vært grunnlegger og frontmann i flere bluesband som Solid Comfort og From The Hip, og har årevis med erfaring i fronten av flere band, bla. Sugar Ann & Her Good Rocking Daddies, Rosenhill Bluesband og Øratadom.

 

The Engine:
Trond Eliassen på gitar og slide har en egen signatur i sin gitartone, bygd på årevis med erfaring, og har alltid fokus på å la gitaren gi låta den rette karakter.


Trond har vært med i band som Slåbrock, Egotrip, Statesboro Blues/Light Voodoo og Fett Nok for å nevne noen, samt gjort mengder med festival- og klubbjobber. Trond er i tillegg en erfaren komponist og arrangør innen flere sjangere.

Rune Bryn på trommer er en mye brukt trommeslager i band og som studio- og sessionmusiker. Rune leverer utadvendt, spennende, samtidig “oldtime grooves”. CVen hans inneholder bla. Ski- og Ett Fett Storband, Borderline, Bærum BigBand, Prime Time, Maiken Kristiansen, Åge Sten Nilsen, Wenche Myhre, Øyvind Elgenes, Frode Thingnæs, Harald Heide Steen Jr., Ole Børud og Randy Johnston

Rickard Johannesson er en bunnsolid bassist med omfattende, sjangerkryssende erfaring som studio- og sessionmusiker, mye i samspill med Rune. Richard er kjent for å yte enhver sjanger rettferdighet, og har opparbeidet seg et meget respektabelt omdømme som har gitt ham bassistjobber for bla. Jahn Teigen, Ole Børud, Hans-Erik “Hank von Helvete” Dyvik, Ett Fett, Bærum Big Band, Funk Factory m.fl

https://www.facebook.com/SteinStokkeAndTheEngine

https://www.steinstokke.com/

 

 

Eric Slim Zahl m/band        Samfunnshuset lørdag kveld kl. 23:30

Stokke.jpg
Eric slim-Zahl.jpg
Eric.jpg

Eric Slim Zahl

Vinneren av European Blues Challenge 2016 og Spellemanns-nominerte Eric Slim Zahl og hans miks av drivende blues, rock´n roll, jump blues og blues-a-billy suser videre på Europas og Norges blues-scener og -festivaler, med sin oppriktige, fartsfylte og swingende musikk. Disse heftige musikalske krumspringene fra Eric Slim Zahl og hans alltid lekne medmusikanter er såpass lite traust at det blir minneverdig – og alltid veldig underholdende!

Eric Slim Zahls ambisjon er å videreføre den deilige lyden av 50-tallet, fremført med dagens trøkk. Det er på tide å sette den ene rockefoten foran den andre og oppleve Eric Slim Zahls og bandet! Rock on!

 

Eric Slim Zahl mottok i 2017 Stavanger Kommunes Kunstnerstipend for sitt arbeide og har spilt på de største (blues-)festivalene i Norge - som Notodden Blues Festival, Blues in Hell, Nidaros Bluesfestival, Dark Season Blues (Longyearbyen), samt større festivaler i Europa som Blues Peer (Belgia), Sierre Blues Festival (Sveits), Lucerne Blues Festival (Sveits), Valemaggia Magic Blues (Sveits), Hondarribia (Baskerland/Spania), Rauma Blues (Finland) for å nevne noen.

I tillegg til seieren i European Blues Challenge, kan Eric også skilte med semifinaleplass i International Blues Challenge som ble avholdt samme år. Han har også spilt på klubber som B.B. King´s Blues Club og Alfred´s (Stax) på Beale Street i Memphis, TN og Ain´t Nothin´ But og Blues Kitchen i London, UK.

 

Eric har gitt ut to album sammen med bandet The South West Swingers og gir nå ut musikk som soloartist.

https://www.facebook.com/slimzahl

Eric Slim Zahl                   Samfunnshuset fredag ettermiddag kl. 17:00

Eric Slim Zahl i sitt akustiske hjørne blir stor stas fredag ettermiddag.

Her får vi høre det meste av det beste og her kan vi bare se frem til en fantastisk solo-konsert

Det gledes :)

https://www.facebook.com/slimzahl

 

 

 

En stor takk til våre samarbeidspartnere 
Slim Zahl.jpg